Donează

Ajută-ne să ajutăm!

   Filiala Sfantul Stefan a L.N.O.P.H.C.M. Barlad este inregistrata in registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale. Decizia se poate vedea aici.

   Filiala Sfantul Stefan a L.N.O.P.H.C.M. Barlad este acreditata ca furnizor de servicii sociale. Certificatul de acreditare se poate vedea aici.

   Asociația ,,Filiala Sfantul Stefan Barlad” este o parte a Ligii Naționale a Organizațiilor Cooperativelor Personal pentru Persoane cu Handicap din Cooperatia Mestesugareasca (LNOPHCM), asociația a fost fondată la 6 / martie / 2008 avand urmatoarele obiectivele: integrarea persoanelor cu handicap, indiferent de convingerile politice sau religioase, naționalitate, sex sau vârstă.

   Este o organizatie neguvernamentala, non-profit, pentru a veni in sprijinul copiilor, adultilor cu dizabilitati, a tuturor categoriilor de persoane ce necesita sprijin si integrare socio-profesionala si protectie sociala. Asociatia este activa in domeniul protectiei persoanelor cu dizabilitati, prin campanii, proiecte de incluziune pe piata muncii.

   Programele sunt create pentru a creste calitatea vieti beneficiarilor sai si pentru a asigura prezenta lor activa in societate cu accent pe integrarea sociala, educationala si profesionala. Serviciile pe care le ofera acopera o gama larga de nevoi, de la evaluare si echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilitati, la recuperare medicala si instruire pentru o viata independenta.

Obiectivul nr. 1

 

   Accesibilitatea este practic prima condiţie pentru a putea vorbi mai departe despre incluziunea reală a persoanei cu dizabilităţi în societate. În măsura în care o persoană cu dizabilităţi poate să se deplaseze de la domiciliu la şcoală sau la un loc de muncă, poate să îşi desfăşoare activitatea folosind tehnologii asistive adecvate, poate să aibă acces la alte servicii publice furnizate de autorităţile statului – abia atunci putem vorbi despre participare la viaţa socială.

   Din aceasta cauza dorim sa facem accesibilitatea persoanelor cu handicap din localitatea Barlad si comunele aferente cat mai usoara. In curtea sediului nostru dispunem de un grup sanitar, am trimis adresa la primaria municipiului Barlad pentru a ne sprijini in renovarea acesteia, dar am primit inapoi raspuns ca nu au fonduri, asa ca am luat initiativa sa o renovam din fondurile proprii. Am reusit sa renovam grupul sanitar in asa fel incat sa fie provizoriu accesibil pentru persoanele cu dizabilitati. Specificam ca doar provizoriu.Ceea ce dorim este sa renovam sau sa construim un  grup sanitar in asa fel sa fie accesibil pentru toate persoanele cu dizabilitati. Grupurile sanitare pentru persoanele cu dizabilitati sunt suficient de spaţioase şi dotate cu echipamente adecvate pentru a evita riscul oricăror accidente.

   La grupul sanitar dorim inclusiv amenajare acces cu platforma pentru persoanele cu handicap locomotor cu sau fără cărucior si obiectele sanitare speciale prevăzute pentru grupurile sanitare destinate persoanelor cu dizabilităţi sunt  echipate cu toate accesorile şi armăturile aferente :

– lavoar special  cu bateria aferentă cu acţionare pentru persoane cu dizabilităţi un vas de closet cu ramă si capac cu acţionare pentru persoane cu dizabilităţi-sistem de mânere si bare de sprijin speciale, pentru grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi

-acesorii speciale  port hârtie,dozator de săpun, uscător de mâni , Locatie este foarte potrivita deoarece se afla in centrul orasului avand acces cei ce au masini adaptate pana la cei in caruciorul rulant.

   Daca acest proiect se va realiza,  intretinerea si  curatenia vor fi responsabilitatiile noastre. Programul va fi de luni pana vineri de la ora 8:00 pana la ora 16:00.

   In sfarsit am reusit, singurul grup sanitar din Barlad destinat persoanelor cu dizabilitati.

Obiectivul nr. 2

Scop: Facilitarea accesului și furnizarea de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilităţi din cadru asociatiei. SALĂ DE KINETOTERAPIE ȘI RECUPERARE MEDICALĂ Sala de fitness si kinetoterapie va fi  dotata cu:

  • aparat multifunctionala pentru fiecare grupa musculara (pectorali, spate, brate, abdomen, picioare).
  • banda de alergare,
  • gantere,
  • mingi medicinale,
  • saltea.
  • aparat de vibromasaj

Pe viitor dorim dezvoltarea unui program integrat de servicii sociale adresat nevoilor de recuperare fizică şi psihică a persoanelor cu dizabilităţi fizice.

Pentru a putea continua acest program si sa poata beneficia membri asociatiei care in acest moment ajunge la 300 de membri, dorim construirea unei hale metalice demontabila,  care se poate ridica tot in curtea asociatiei. Dispunem de un loc liber avand lungimea de 8 metri si latimea de 6 metri.

Obiectivul nr. 3

   Accesul in incinta asociatie sa fie cat mai usor.

   Propunem sa fie asfaltata portiunea de la trotuar pana in incinta curtei, sa fie turnat un nou strat de asfalt in curtea asociatiei, facand accesul persoanelor cu dizabilitati care se deplaseaza in scaune rulante, carje ,  etc, mult mai usor.

   Inainte de intrarea in curtea asociatiei se va marca jos pe asfalt simbolul consacrat pentru accesibilitate, referitor la persoane cu handicap   de culoare albastru si alb, dupa se va scrie in partea de jos a semnului  ,, acces persoane cu dizabilitati,,  .

   Cat mai aproape de trotuar sau cat mai vizibil pentru participanti la trafic, se va monta urmatoarele indicatoare:

   Indicator cu pictograma, ce semnalizeaza o zona de acces pentru persoane cu dizabilitati, insotit de textul explicativ: ACCES PERSOANE CU DIZABILITATI

   Indicator cu pictograma, ce semnalizeaza locatia unei toalele special proiectate si pentru necesitatile fiziologice ale persoanelor cu dizabilitati, insotit de textul explicativ: TOALETA PERSOANE CU DIZABILITATI

   Indicator,, Nu blocati accesul in curte ,,Indicator care interzice parcarea, stationarea in fata curtii. Mesajul indicatorului este: NU PARCATI. Nu blocati accesul in curte.

   Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental al persoanelor cu dizabilități, și totodată un drept cheie deoarece permite exercitarea celorlalte drepturi

Obiectivul nr. 4

   CADOURI DE PASTI SI CRACIUN

   In preajma sarbatorilor pascale si celor de iarna, am acordat cadouri ce au constat in produse alimentare ( faina alba, malai, ulei, orez, zahar, dulciuri), confectii textile si in cazuri mai deosebite donatii financiare, iar la persoanele netransportabile si mai ales copii le-am oferit cadouri la domiciliu.

   Luna decembrie este cea mai frumoasă lună din an pentru că celebrăm cea mai frumoasă, mai sfântă și mai magică sărbătoare: Crăciunul. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să prețuiești pacea și bunăvoința, să oferi, din plin, compasiune, să dăruiești fără a aștepta recunoștință.

   Este important ca darul să vină din inimă, să fie oferit cu drag și plăcere, căci atunci are mai multe șanse să ajungă acolo unde trebuie, unde este nevoie de el, iar simplul fapt de a dărui fără a aștepta recunoștință ne face mai buni, mai atenți la noi înșine și la ceilalți, la bucuria noastră și a celor din jur.

Ce ne propunem pe viitor

  • Acordarea de îngrijire specializată și recreere terapeutică pentru persoanele cu dizabilități
  • Crearea de programe care au ca obiectiv recuperarea, reintegrarea socială, dezvoltarea cât mai aproape de normal a personalității persoanelor cu dizabilități si dobândirea independenței acestora;
  • Promovarea voluntariatului, stimularea asociativității persoanelor cu handicap, schimburi interculturale, dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale, facilitarea mobilității acestora între sistemul de învățământ și piața muncii;
  • Organizarea și desfășurarea de activități specifice menite să ducă la eliminarea sau diminuarea fenomenului de izolare socială a persoanelor cu diverse dizabilități;
  • Acordarea de sprijin psihologic, medical, social, moral și material persoanelor cu diverse dizabilități, în vederea adaptării la condițiile speciale de viață și totodată în vederea integrării în mediul social;
  • Prevenirea acțiunii factorilor de risc care conduc la marginalizarea și excluderea socială a persoanelor neintegrate social;
Suma (RON)* :
Last name* :
First name* :
Email* :