ASOCIATIA SFANTUL STEFAN BARLAD impreuna cu LIGA NATIONALA A ORGANIZATIILOR CU PERSONAL HANDICAPAT DIN COOPERATIA MESTESUGAREASCA si ASOCIATIA ,, RIDICA-TE SI UMBLA,, BARLAD, a organizat pe data de 3 Decembrie – ,,Ziua Internationala A Persoanelor Cu Dizabilitati,, evenimentul ,,Exprima-Te Prin Fapte ,, ce are ca obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri şi ridicarea nivelului de acceptare în ceea ce privește problemele cu care se confruntă aceste persoane, susținerea demnității şi a drepturilor acestora printr-o schimbare de atitudine față de notiunea de dizabilitate şi eliminarea barierelor sociale în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Pensiuni Giani, unde ne-a asigurat locatia si masa. La acest eveniment au fost prezenti si membri din conducerea organizatiilor.

O persoană cu dizabilităţi trebuie să se poată bucura de drepturi, să-şi poată şi îndeplini rolul în societate, importantă fiind accentuarea abilităților unei persoane, nu a dizabilităților. Acesta este un aspect important şi pentru societate, în ansamblul său. Dreptul tuturor cetăţenilor de a participa la viaţa publică este esenţial în crearea unor societăți stabile.

Principiu de viaţă căruia trebuia să ne subordonăm cu toată convingerea este acela că nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă!