Asociația Filiala Sfântul Ștefan Bârlad împreună cu Asociația ,, Ridică-te Și Umblă,, Bârlad, a organizat pe data de 4 Decembrie marcarea zilei de 3 Decembrie – ,,Ziua Internațională A Persoanelor Cu Dizabilități,,. Evenimentul ,, Exprima-Te Prin Fapte, Esti valoros,, are ca obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri şi ridicarea nivelului de acceptare în ceea ce privește problemele cu care se confruntă aceste persoane, susținerea demnității şi a drepturilor acestora printr-o schimbare de atitudine față de notiunea de dizabilitate şi eliminarea barierelor sociale în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Astăzi, îi celebrăm pe cei a căror viața a început sau a devenit, la un moment dat, specială. Să-i sărbătorim cu bunătate, respect și bucuria că putem învăța de la ei cât de minunat este să trăiești cele mai simple momente ale vieții într-un mod necondiționat, curat și sincer.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Pensiuni Giani, unde ne-a asigurat locatia. La acest eveniment au fost prezenti persoane cu dizabilitati, asistenti personali, voluntari si membri din conducerea organizatiilor.

♿️♿️♿️♿️https://www.newsvaslui.ro/3-decembrie-ziua-internationala-a-persoanelor-cu-dizabilitati/?fbclid=IwAR2TQHdQNQXXoW5FFeFkZiG-v8aKukgBDYeLZJAafw_nC_3OvD_QJ8rIhIU

https://www.facebook.com/photo?fbid=518865936943591&set=pcb.518871653609686

3 Decembrie 2021

ASOCIATIA SFANTUL STEFAN BARLAD impreuna cu LIGA NATIONALA A ORGANIZATIILOR CU PERSONAL HANDICAPAT DIN COOPERATIA MESTESUGAREASCA si ASOCIATIA ,, RIDICA-TE SI UMBLA,, BARLAD, a organizat pe data de 3 Decembrie – ,,Ziua Internationala A Persoanelor Cu Dizabilitati,, evenimentul ,,Exprima-Te Prin Fapte ,, ce are ca obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri şi ridicarea nivelului de acceptare în ceea ce privește problemele cu care se confruntă aceste persoane, susținerea demnității şi a drepturilor acestora printr-o schimbare de atitudine față de notiunea de dizabilitate şi eliminarea barierelor sociale în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Pensiuni Giani, unde ne-a asigurat locatia si masa. La acest eveniment au fost prezenti si membri din conducerea organizatiilor.

O persoană cu dizabilităţi trebuie să se poată bucura de drepturi, să-şi poată şi îndeplini rolul în societate, importantă fiind accentuarea abilităților unei persoane, nu a dizabilităților. Acesta este un aspect important şi pentru societate, în ansamblul său. Dreptul tuturor cetăţenilor de a participa la viaţa publică este esenţial în crearea unor societăți stabile.

Principiu de viaţă căruia trebuia să ne subordonăm cu toată convingerea este acela că nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă!